Tarieven 2023

Aantal dagen/ochtenden

Voor zowel het kinderdagverblijf als peuteropvang gaat onze voorkeur uit naar een plaatsing van 2 halve dagen (2 speelochtenden) of 1 hele dag (kinderdagverblijf). Uit onderzoek is gebleken dat dit voor de hechting van het kind op de groep beter is. De ervaring van onze pedagogisch medewerksters bevestigt dit onderzoeksresultaat. Mocht het door omstandigheden (tijdelijk) niet mogelijk zijn, dan bespreken wij graag met u de mogelijkheden.

Zowel in Chaam als in Galder is het mogelijk om de peuteropvang te combineren met het kinderdagverblijf. Als u van deze combinatie gebruikt maakt, betekent dit dat u opvang afneemt gedurende het hele jaar, waarbij uw kind in de schoolvakanties de hele dag op het kinderdagverblijf is.

Kinderopvangtoeslag

U kunt via de Belastingdienst Kinderopvangtoeslag aanvragen. Kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk en kan aangevraagd worden door twee verdienende ouders/verzorgers of éénoudergezinnen. Wilt u weten hoeveel kinderopvangtoeslag u in 2023 kunt krijgen? Hier vindt u de kinderopvangtabel voor 2023. Ook kunt u onderstaande rekentool gebruiken om een berekening van uw netto opvangkosten te maken.

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft een toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch. Hieronder vindt u meer informatie.

Rekentool

De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub....