Over PUUR kinderopvang

Elke dag voelen de kinderen bij PUUR kinderopvang zich welkom, geaccepteerd en vrij om de wereld om zich heen te ontdekken!

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf richt zich op het bieden van een prettige, fijne omgeving waar wij uw kind verzorgen en leuke activiteiten aanbieden terwijl u aan het werk bent. Een vaste dagindeling met natuurlijk de mogelijkheid om in te springen op de momenten van de dag, afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen. Kinderen van 0 tot 4 jaar vinden bij ons een plekje. We stimuleren de zelfredzaamheid van de kinderen, bijvoorbeeld door kinderen te laten helpen met het bereiden van fruit en het aan- en uittrekken van jas en schoenen. De activiteiten die wij aanbieden, sluiten aan bij het ontwikkelingsniveau van het kind en zijn gericht op het zelf laten ontdekken en prikkelen van de fantasie van het kind. We gaan vaak naar buiten, want buiten spelen is leuk!

Buitenschoolse opvang

De BSO bij PUUR kinderopvang is een rustige plaats om na school ‘thuis’ te komen. Door de kleinschaligheid voelt het voor het kind is er ruimte voor persoonlijke aandacht en afstemmen op de behoefte van het kind. Er ‘moet’ niks, de BSO wordt gezien als vrije tijd.

Onze twee BSO’s hebben ieder een eigen manier van werken. In Galder is de binnenruimte, bestaande uit de groepsruimte en de speelzaal de basis van de opvang. Hier komen de kinderen uit school samen om iets te drinken, iets te eten en te kletsen over het verloop van de dag op school. Of ze gaan eerst even buiten spelen om energie kwijt te raken. Er wordt altijd een activiteit aangeboden, waarbij steeds gezocht wordt naar variatie en uitdaging, passend bij de leeftijd en samenstelling van de groep op dat moment.

De BSO in Chaam heeft de stamgroep in basisschool de Driesprong aan de Wolfsdonk. Kinderen van basisschool het Beekdal zijn ook van harte welkom! Wij hebben vanwege logistieke redenen gekozen voor deze locatie. De kinderen komen samen na school om even te kletsen, iets te drinken en een koekje te eten. Daarna volgt een buitenactiviteit, waarbij regelmatig uitstapjes naar het bos worden georganiseerd. De kinderen worden op de locatie opgehaald.

De peuteropvang heeft dezelfde vakanties als de basisscholen.

Peuteropvang

De peuteropvang is een ideale opvangvorm om je kind voor te bereiden op de grote stap naar de basisschool. Vanaf twee jaar is iedere peuter welkom om te komen spelen met leeftijdgenootjes. Gedurende de ochtend bieden we een programma aan, dat de peuter kennis laat maken met puzzels, spelletjes, knutselactiviteiten maar bovenal ook laat zien hoe leuk het is om met andere kinderen te spelen en van en met elkaar te leren. Niet alleen op cognitief vlak, maar ook in respect naar de ander en het rekening houden met elkaar. De peuters eten samen fruit aan tafel en helpen zelf met het bereiden ervan. Daarna is er tijd voor een toiletronde, waarbij we aandacht aan de zindelijkheidstraining besteden. Na de activiteiten die aangeboden worden, gaan de peuters lekker buiten spelen, tot ze weer worden opgehaald.

Iedere locatie heeft eigen gewoontes en rituelen, een eigen karakter. Kom gerust eens bij ons kijken!

Wilt u meer lezen over onze werkwijze op de peuteropvang? Klik dan hier.